Punajuuripasta

Viime viikosta oli jäänyt tuoreita punajuuria, joille piti keksiä käyttöä. Päätin tehdä punajuuri-sinihomejuustopastaa. Aluksi kuoritut ja paloitellut punajuuret pääsivät tunniksi ja 40:ksi minuutiksi uuniin kypsymään. Kävimme sillä aikaa ulkoilemassa ihanassa auringon paisteessa.

Löysin yhden hyvän ohjeen Helsingin Sanomien Ruokatorstai-kirjasta. Siinä tosin oli käytetty etikkaisia purkkipunajuuria, joten sovelsin sitä hieman.

Ainekset:
500 g punajuuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2,5 dl kanalientä
0,75 dl kermaa
1 rkl sitruunamehua
1,5 rkl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
175 g sinihomejuustoa
mustapippuria
hienonnettua persiljaa

Aloita laittamalla pastavesi kuumenemaan. Kuullota hiennonnettu sipuli ja valkosipulikynnet.
Lisää raastettu punajuuri, kanalimi, kerma, sitruunamehu, hunaja ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja murenna joukkoon sinihomejuusto. Hauduta hiljaa kannen alla pastan kypsyessä. Sekoita kastikkeeseen persiljasilppu.

Ruoka oli hyvää ja kerrankin myös kaunista.

About Anna

Olen kolmenkympin ylittänyt kahden lapsen äiti. Poika 8/11 ja tyttö 4/13. Päätin pari vuotta siten elvyttää yläasteen ompeluoppeja ja sillä tiellä ollaan. Ompelun ja neulomisen lisäksi olen innostunut hyvästä ruuasta ja sen laitosta. Näiden ohessa harrastuksiini kuluu hyvien ja vähemmän hyvien kirjojen lukeminen.
This entry was posted in Kokkaus and tagged , . Bookmark the permalink.