Vuonankaali-pinaattirisotto ja feta-täytteiset kanakäärylet

Tein vuonankaali-pinaattirisottoa ja feta-täytteisiä kanakääryleitä. Kanakääryleiden ohje löytyy pastanjauhantaa blogista, jossa on muutenkin ihania ohjeita. Laitoin kääryleisiin punaista pestoa, koska sitä sattui löytymään jääkaapista. Lisäksi ostamani rintaleikkeet olivat niin ohuita, että niihin ei voinut tehdä viiltoa ja laittaa täytettä leikkeen sisälle. Sen sijaan laitoin täytettä fileen päälle ja rullasin täytetyn fileen kääröksi, joka kiinnitettiin cocktail-tikulla. Se toimi oikein hyvin.

Pinaattirisoton alkuperäisen ohjeen löysin Kodin Kuvalehdestä 2/2009. Kaupassa ei ollut tuoretta pinaattia, joten laitoin pakastepinaattia ja tuoretta vuonankaalia.

Vuonankaali-pinaattirisotto kahdelle
0,5 l vettä
puolikas kasvisliemikuutio
1 rkl öljyä
2,25 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
ripaus suolaa
75 g pakastepinaattia
kaksi kourallista vuonankaalia

Tarjoiluun:
paahdettuja pinjansiemeniä ja parmesanilastuja

Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota riisi siinä. Lisää joukkoon valkoviini ja tilkka kasvislientä. Hämmennä riisiä ja anna nesteen imeytyä. Lisää nestettä pikkuhiljaa ja anna sen imeytyä ennen uuttaa lisäystä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sulatettu pinaatti ja kuumenna. Lisää vuonankaali ja paahdetut pinjansiemenet juuri ennen tarjoilua. Koristele parmesaanilastuilla.

About Anna

Olen kolmenkympin ylittänyt kahden lapsen äiti. Poika 8/11 ja tyttö 4/13. Päätin pari vuotta siten elvyttää yläasteen ompeluoppeja ja sillä tiellä ollaan. Ompelun ja neulomisen lisäksi olen innostunut hyvästä ruuasta ja sen laitosta. Näiden ohessa harrastuksiini kuluu hyvien ja vähemmän hyvien kirjojen lukeminen.
This entry was posted in Kokkaus and tagged , . Bookmark the permalink.