Norsu-huppari

Ihanaa pojan huppari valmistui vihdoin! Kaavana käytetty Ottobren 1/2012 Brum brum -hupparia. Aloitin katselemalla netistä inspiraatiokuvia ja piirsin niiden pohjalta norsun. Norsu pääsi taskuun aplikaatioksi.

Aplikointiosuus meni tällä kertaa nappiin, mutta sitten alkoi sähellys. Toista taskua kiinnittäessäni huomasin, että olin leikannut kaksi saman puolen taskua. Toinen tasku piti tehdä uusiksi, mutta hups onnistuin kääntämään kaavan, joten taskusta tuli ihan väärän mallinen. Seuraava taskuversio tuli samoin päin kuin norsutasku, mutta eivät ne nytkään ole ihan samankokoiset. Ylälaidat onneksi kohtaavat, joten ei tämä mun silmää haittaa.

Vetoketjun kiinnitin Lillaphantin mahtavilla ohjeilla. Puolet vetoketjusta harsittuani huomasin, että minulla on vääränlainen vetoketju. Siis sellainen, joka aukeaa vain toisesta päästä. No minulle aina sattuu ja tapahtuu ommellessa jotain kummaa. Kävin ostamassa uuden vetoketjun, jonka mieheni ystävällisesti lyhensi sopivan mittaiseksi.

Hupun kiinnityksestä jouduin vähän soveltamaan, koska minun hupussani oli resori. Resorin takia en saanut sitä millään laitettua samalla  tavalla kuin Lillaphant. Käänsin ja harsin hupunvuoren kiinni huppariin ja sitten ompelin sen vielä suoralla ompeleella.

Huppari on koossa 86 cm. Salmiakkijoustis on Hannan kankaasta. Resori on Lasten Metsolasta. Norsun kankaat ovat Tilkkupuodista. Hupun vuori ja alavarat ovat vanhasta t-paidasta.

Vielä on vähän iso meidän pojalle. Huppu varsinkin on jättimäinen. Pitänee tehdä ensi kerralla pystykauluksella.

 

About Anna

Olen kolmenkympin ylittänyt kahden lapsen äiti. Poika 8/11 ja tyttö 4/13. Päätin pari vuotta siten elvyttää yläasteen ompeluoppeja ja sillä tiellä ollaan. Ompelun ja neulomisen lisäksi olen innostunut hyvästä ruuasta ja sen laitosta. Näiden ohessa harrastuksiini kuluu hyvien ja vähemmän hyvien kirjojen lukeminen.
This entry was posted in Käsityöt and tagged . Bookmark the permalink.