Piirakoita

Tein kaalipiirakan siitä mitä kaapista löytyi mukaillen Pirkan kaalipiirakka ohjetta. Jauhoina käytin vehnäjauhoja ja rouheisia sämpyläjauhoja. Kotona oli vain pussillinen kuivahiivaa, mutta se riitti mainiosti. Maitoa ei ollut tarpeeksi, joten laitoin tilalle vettä ja puoli purkkia kermaviiliä. Taikinasta tuli oikein onnistunut ja muutenkin piirakka oli hyvää.

Nyt on hyvä hetki tyhjentää pakastimesta viime kesän sato. Sulatin rasiallisen raparperia ja tein siitä raparperipiirakan. Ohje löytyy maikkarin sivuilta nimellä Stefanin raparperipiirakka. Piirakasta tuli muuten hyvä, mutta minun makuuni se on liian makea. Laitoin kuitenkin ohjelinkin tähän muistiksi itselleni, sillä vähän varioimalla tästä saa tosi hyvän piirakan. Maku tasoittui seuraavana päivänä eikä ollut enää niin äkkimakea.

Kuvat ovat sen verran huonoja, että näyttää siltä kuin kyseessä olisi yksi ja sama piirakka.

Suosikkiraparperipiirakkareseptini on tällä hetkellä Valion raparperipiirakka.

About Anna

Olen kolmenkympin ylittänyt kahden lapsen äiti. Poika 8/11 ja tyttö 4/13. Päätin pari vuotta siten elvyttää yläasteen ompeluoppeja ja sillä tiellä ollaan. Ompelun ja neulomisen lisäksi olen innostunut hyvästä ruuasta ja sen laitosta. Näiden ohessa harrastuksiini kuluu hyvien ja vähemmän hyvien kirjojen lukeminen.
This entry was posted in Kokkaus and tagged , . Bookmark the permalink.