Mausteinen ankanrinta ja kaali-pähkinäpaistos

Satuin avaamaan telkkarin toissa viikolla, kun sieltä tuli Sokkokokki. Tällä kertaa kilpailemassa olivat Hanna Pakarinen ja Ellen. Kilpailijoiden tulee tunnistaa eri aineksia ulkonäöltä ja tehdä sama ruoka kuin ohjelman kokki. Ohjelmassa tehtiin sen verran herkullisen näköistä ruokaa, että oli pakko mennä katsomaan ohjelman nettisivuilta mitä kaikkea sieltä löytyy.

Päätin kokeilla mausteista ankanrintaa ja härkäpapu-pähkinäpaistosta. Ohjelman luonteeseen kuuluu, että siinä käytetään erikoisia aineita. Se tekee kyllä ainesosien ostamisen aika haasteelliseksi. Kaupasta ei löytynyt härkäpapuja, joten korvasin puutteen käyttämällä kesäkurpitsaa. Lisäksi vaihdoin cashewpähkinät suolapähkinöiksi.

En ole koskaan ennen käyttänyt savojinkaalia enkä kyssäkaalia. Pitää käyttää niitä uudestaan. Ruoka oli nimittän herkullista.

About Anna

Olen kolmenkympin ylittänyt kahden lapsen äiti. Poika 8/11 ja tyttö 4/13. Päätin pari vuotta siten elvyttää yläasteen ompeluoppeja ja sillä tiellä ollaan. Ompelun ja neulomisen lisäksi olen innostunut hyvästä ruuasta ja sen laitosta. Näiden ohessa harrastuksiini kuluu hyvien ja vähemmän hyvien kirjojen lukeminen.
This entry was posted in Kokkaus and tagged , , , . Bookmark the permalink.