Hernepyree ja nokkossämpylät

Eilen oli oikea kokeilupäivä. Päätin tehdä kalan seuraksi hernepyreetä. En ole ennen kokeillut sitä, mutta se kuulosti maukkaalta. Ostin kaksi pussia pakasteherneitä – tuoreetkin käyvät sitten kun niitä on taas tarjolla. Laitoin herneet kiehuvaan veteen ja keittelin viitisen minuuttia. Vesi kaadetaan pois ja herneet surautellaan tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Joukkoon vielä ripaus suolaa ja mustapippuria ja tilkka sitruunamehua. Nam, lopputulos on kevyt ja herkullinen.


Hernepyreen seurana siikaa ja salaattia.

Olen monta vuotta halunnut kokata jotain nokkosista. Nyt kun on taas se aika vuodesta ja nokkosia kasvaa ihan kulmilla, niin lähdin puutarhasaksien ja hanskoin varustettuna metsälle. Poimin muutaman nokkosen, irrotin lehdet varsista ja heitin kiehuvaan veteen. Kääntelin nokkosia vedessä viitisen minuuttia, jonka jälkeen kaadoin vedet pois. Sinne katosi myös nokkosten polte. Keittämisen jälkeen niitä pystyy hyvin käsittelemään ilman hanskoja. Tein nokkosista sämpylöitä. En laittanut ihan niin paljon nokkosia kuin ohjeessa, mutta hyvää tuli kuitenkin.

Sämpylöiden ohje ja artikkeli nokkosten käytöstä löytyy ruokalan sivuilta.

http://www.ruokala.net/resepti/nokkossampylat-1

About Anna

Olen kolmenkympin ylittänyt kahden lapsen äiti. Poika 8/11 ja tyttö 4/13. Päätin pari vuotta siten elvyttää yläasteen ompeluoppeja ja sillä tiellä ollaan. Ompelun ja neulomisen lisäksi olen innostunut hyvästä ruuasta ja sen laitosta. Näiden ohessa harrastuksiini kuluu hyvien ja vähemmän hyvien kirjojen lukeminen.
This entry was posted in Kokkaus and tagged , . Bookmark the permalink.