14 solmua Greenwichiin

Luin viimeksi Olli Jalosen 14 solmua Greenwichiin. Kirjassa joukkue 6 matkustaa maailman ympäri nollameridiaania pitkin. Joukkueen muodostavat vaihtelevalla kokoonpanolla Graham, Isla, Petr ja Kari. Kilpailu järjestetään Edmond Halleyn (1656-1742) muistoksi. Suurin osa matkasta tehdän jalan tai purjehtien. Kilpailun sääntöjen mukaan moottoriapuvälineitä ei saa käyttää.

14 solmua Grenwichiin on kertomus matkasta maailman ympäri ja samalla matkasta itseen. Kirja on myös kertomus kaipuusta – toisaalta maailmalle ja toisaalta kotiin.Olli Jalosen kerronta on soljuvaa ja tarina etenee miellyttävän rauhallisesti eteenpäin jättäen tilaa omille pohdinnoille ja tulkinnoille. Asioita ei selitä valmiiksi puhki eikä joka kysymykseen anneta vastausta.

Alussa olin kylläkin hieman hämääntynyt, kun en tiennyt kuka milloinkin on kertoja. Siitä voinee kuitenkin syyttää pelkästään lukuvauhtiani. En vain malttanut olla kääntämättä sivuja, jotta saisin lukea lisää.

About Anna

Olen kolmenkympin ylittänyt kahden lapsen äiti. Poika 8/11 ja tyttö 4/13. Päätin pari vuotta siten elvyttää yläasteen ompeluoppeja ja sillä tiellä ollaan. Ompelun ja neulomisen lisäksi olen innostunut hyvästä ruuasta ja sen laitosta. Näiden ohessa harrastuksiini kuluu hyvien ja vähemmän hyvien kirjojen lukeminen.
This entry was posted in Kirjat and tagged . Bookmark the permalink.