Chorizo

Minun lempimakkarani on ehdottomasti chorizo. Ihana espanjalainen herkku, joka on erittäin herkullinen mm. grillattuna. Tänä kesänä on tullut kokeiltua mm. chorizo-salaattia. Olen menossa syksymmällä Espanjaan ja toivottavasti ehdin tehdä siellä myös ruokaostoksia kaiken mun tohinan lomassa 🙂 Löysin Anna-lehdestä herkullisen chorizo-piirakan ohjeen.

Chorizo-piirakka

1 pkt pakastettua piirakkataikinaa

150 g juustoraastetta

2 dl ranskankermaa

2 munaa

ripaus suolaa

4 chorizoa

2 sipulia

kourallinen oliiveja

mustapippuria

  • Pakastepiirakkataikina laitetaan voideltuun vuokaan ja siihen pistellään haarukalla reikiä. Pohjaa esipaistetaan 200 asteessa n. 12 minuuttia.
  • Paloittele makkarat ja paista ne kauniin ruskeiksi pannulla. Ruskista sipulirenkaat pannulla kevyesti. Pane makkarat, sipulit, oliivit ja juustoraaste esipaistetulle pohjalle. Sekoita munat ja kerma keskenään. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla ja kaada vuokaan.
  • Kypsennä piirakkaa edelleen 200 asteessa noin 35 minuuttia. Koristele pinta pilkotuilla oliiveilla.

     

About Anna

Olen kolmenkympin ylittänyt kahden lapsen äiti. Poika 8/11 ja tyttö 4/13. Päätin pari vuotta siten elvyttää yläasteen ompeluoppeja ja sillä tiellä ollaan. Ompelun ja neulomisen lisäksi olen innostunut hyvästä ruuasta ja sen laitosta. Näiden ohessa harrastuksiini kuluu hyvien ja vähemmän hyvien kirjojen lukeminen.
This entry was posted in Kokkaus and tagged . Bookmark the permalink.