Spaghettia Syrakusan tapaan

Selailin Maarit Enkovaara-Astraldin mainiota Pasta-tieto -kirjaa. Tällä kertaa kokeilin spaghettia Syrakusan tapaan.  Munakoiso on niin hyvää! Minun piti laittaa ruokaan pecorinoa, mutta ostamani pecorinon pala olikin homeessa.  Jääkaapista löytyi Saloniemen juustolan Äkkilähtö mustapippuri vetaa, joten laitoin sitä.  Kyseinen juusto tarttui matkaan Helsingin Lasipalatsiin avatusta Eat&Joy-Maatilatorista.

Siellä myydään Suomessa tehtyä lähiruokaa. Juusto oli hyvää, mutta vähän turhan vaisua pecorinon korvaajaksi. Kannattaa muuten käydä tutustumassa maatilatoriin. Ostin sieltä juuston lisäksi hyvää leipää. Kauppias leikkaa isosta maalaislimpusta halutun kokoisen palan mukaan. Siellä myydään mm. munia irtokappaleina. Missä muualla saa nykyään valita montaa munaa ostaa?

4 annosta

350 g spaghettia

1 keskikokoinen munakoiso ( 300 – 400 g)

0,75 dl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

800 g tomaattimurskaa

10 keskikokoista kalamata oliivia, joista kivet on poistettu

1 rkl kapriksia

6 anjovifilettä

8-10 basilikanlehteä

suolaa

mustapippuria

1 dl caciocavallo- tai pecorinojuustoa

  • Pese munakoiso ja paloittele se kuorineen pieniksi, noin peukalonkynnen kokoisiksi kuutioiksi. Ripottele kuutiolle suolaa ja pane ne siivilään lepäämään noin 30 minuutiksi.
  • Laita oliiviöljy pannuun ja lisää huuhdotut ja kuivatut munakoisokuutiot, sekoita pari munuuttia ja kaada hyvin murskatut tomaatit joukkoon.
  • Anna kastikkeen poreilla kevyesti noin 10 minuuttia ja lisää siihen paloitellut, kivettömät oliivit, kaprikset, huuhdotut ja paloitellut anjovisfileet sekä palsiksi revityt baislikanlehdet. Sekoita ja keitä alhaisella lämmöllä muutama minuutti, tarkista suola ja mausta mustapippurilla.
  • Kastikkeen valmistuessa voit keittää spaghetit runsaassa kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ne hyvin sopivan kyspsinä ja sekoita kastikkeeseen joko pannussa tai tarjoiluastiassa. Ripottele juustoraaste joukkoon ja tarjoa heti.

 

Keitin tällä kertaa mustaa spaghettia, kun se on niin hauskan väristä.

About Anna

Olen kolmenkympin ylittänyt kahden lapsen äiti. Poika 8/11 ja tyttö 4/13. Päätin pari vuotta siten elvyttää yläasteen ompeluoppeja ja sillä tiellä ollaan. Ompelun ja neulomisen lisäksi olen innostunut hyvästä ruuasta ja sen laitosta. Näiden ohessa harrastuksiini kuluu hyvien ja vähemmän hyvien kirjojen lukeminen.
This entry was posted in Kokkaus and tagged , . Bookmark the permalink.