Itse tehty ravioli

Kokeilin ensimmäistä kertaa uutta pastakonettani.  Olen tehnyt kerran aiemmin pastaa kaverini pastakoneella.  Siitä jäi  jotenkin sellainen mielikuva, että kyseessä on työläs projekti. Taisimme sillä kertaa tehdä taikinasta suoraan pastaa ilman jääkaappi-lepovaihetta. Taikina ei saa olla liian kosteaa, kun sitä rupeaa työstämään.  Kuivempaa taikinaa on helpompi käsitellä. Liika kosteus ruostuttaa kuulemma pastakoneenkin.

Kokeilin tällä kertaa Pirkka-lehdestä 4/2009 löytämääni ohjetta. Hyvä ohje, mutta täytettä pitää tehdä enemmän sillä se loppui kesken. Osa ravioleista sai täytteekseen savuporosulatejuustoa, koska sitä sattui löytymään jääkaapista.  Se menetteli, mutta ei sitä ainakaan pelkästään kannata laittaa täytteeksi.

Vuohenjuusto-sitruunaraviolit

4 annosta

Taikina

2 kananmuna

2 tl öljyä

3 dl (durum)vehnäjauhoja

ripaus suolaa

Täyte

1-1 1/2 (150)g vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)

1 ruukku rucolaa

1-1 1/1 tl sitruunan raastettua kuorta

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

Lisäksi

oliiviöljyä

parmesaania

Pastan lisukkeeksi löytyi parsaa, sitruunaa ja pekonia Prinsessakeittiöstä.

 

Taikinaa kuljetaan pastakoneen läpi niin, että suuaukkoa säädetään aina pienemmäksi ja pienemmäksi ja pasta ohenee sitä myöten.

 

Vuohenjuusto-rucola -täytettä taikinalevyllä.

 

Täyttämisen jälkeen taikinalevy taitetaan kaksin kerroin ja siitä leikataan takinapyörällä ravioleja, jotka painellaan tiukasti kiinni.

 

Valmiit raviolit odottavat keittämistä.

 

Eikö tuore parsa olekin hyvännäköistä? Pakkohan siitäkin oli ottaa kuva.

 

Valmis ruoka näytti tältä. Valmistus oli hauskaa, eikä tähän mennyt loppujen lopuksi kovin kauan aikaa.

About Anna

Olen kolmenkympin ylittänyt kahden lapsen äiti. Poika 8/11 ja tyttö 4/13. Päätin pari vuotta siten elvyttää yläasteen ompeluoppeja ja sillä tiellä ollaan. Ompelun ja neulomisen lisäksi olen innostunut hyvästä ruuasta ja sen laitosta. Näiden ohessa harrastuksiini kuluu hyvien ja vähemmän hyvien kirjojen lukeminen.
This entry was posted in Kokkaus and tagged , , . Bookmark the permalink.