Thaimaalaiset kalamurekepihvit

Kalamurekepihvejä thaimaalaiseen tapaan. Helppoa ja hyvää!

400g valkoista pakastekalaa
200g pakastelohta
165 ml kookosmaitoa
2 rkl punaista currya
6 rkl vihreitä papuja

Leikkaa kala kuutioiksi ja laita monitoimikoneeseen. Lisää muut aineet paitsi pavut ja jauha seos tasaiseksi. Sekoita massaan papuviipaleet. (Pavut kannattaa pilkkoja jäisinä.) Muotoile massasta pihvejä ja laita uuninpellille. Paista 180 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile makean chilikastikkeen ja riisin kanssa.

Mureketaikinaan voi lisätä myös 1,5 ruokalusikallista kalakastiketta ja 2 Kaffirlimen lehteä. Pihvit voi myös paistaa pannulla. Itse suosin kuitenkin uunia, koska se on vaivattomampaa ja vähärasvaisempaa.

About Anna

Olen kolmenkympin ylittänyt kahden lapsen äiti. Poika 8/11 ja tyttö 4/13. Päätin pari vuotta siten elvyttää yläasteen ompeluoppeja ja sillä tiellä ollaan. Ompelun ja neulomisen lisäksi olen innostunut hyvästä ruuasta ja sen laitosta. Näiden ohessa harrastuksiini kuluu hyvien ja vähemmän hyvien kirjojen lukeminen.
This entry was posted in Kokkaus and tagged . Bookmark the permalink.